Over VrouwenWijs

Over VrouwenWijs

 

'Animists are people who recognise that the world is full of persons, only some of whom are human, and that life is always lived in relationship with others.’

Graham Harvey - Animism, respecting the living world

 

Wij zijn onlosmakelijk verbonden met de Aarde, haar ritmes en al haar (menselijke of anders dan menselijke) inwoners. Hoe je je als moderne mens kunt verhouden tot het levensweb is voor mij een eindeloze fascinerende en soms uitdagende zoektocht. Mijn inspiratie is de lange traditie van animistische en heidense georienteerde spiritualiteit uit Noord- West Europa. Er zijn talloze sporen te vinden over hoe onze voorouders zich tot de Aarde verhielden. Oude wijsheid implementeren in het moderne leven op een manier die relevent is voor het hier en nu zijn voor mij de sleutel tot een bezield bestaan. Ik zie het als een praktische uiting van een levensfilosofie die bijdraagt aan liefdevolle gemeenschapsvorming. Vanuit oude diepe wortels kan je sterke nieuwe kiemen laten groeien.

Sjamanistisch werk, voorouderwerk, heggenrijden, werken met dromen, ceremonie en vrouwenwijsheid zijn vervlochten door mijn dagelijks leven en werk. Dit pad beleef en deel ik graag met anderen. Mijn aanpak is aards, pragmatisch, praktisch en vrij van dogma. Door middel van mijn werk hoop ik ruimte te maken voor het herstellen of versterken van jouw verbinding met je wilde kern. 

Over mij

Door de jaren heen heb ik mij verdiept in sjamanisme, traditionele hekserij, kruidengeneeskunde, natuurbeleving, werken met trance en ceremonie, animisme, overlevings skills, lichaamsbewustzijn, voorouderwerk, oude ambachten en vrouw zijn. Na mijn opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving aan Academie Minerva in Groningen begon ik in eerste instantie met het geven van yoga lessen. Na verloop van tijd groeide het cursus aanbod organisch, uit deze oersoep is Vrouwenwijs ontstaan.

Wijze mensen die mij inspireren zijn onder andere Corinne Boyer, Carolyn Hillyer, Gemma Gary, Nikiah Seeds, Robin Wall Kimmerer, Daan van Kampenhout, Daniel Foor, Sarah Anne Lawless, Uma Dinsmore Tuli, Paul Kingsnorth & Joanna Macy. Opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd en die mij sterk gevorm hebben waren onder andere bij De hof van Axen, de Bosbeweging, Ancestral Medicine, kruidenstudiecentrum de Groene Zon en yoga opleiding Hara. 

Ik woon en werk in Haren (Groningen) en ben moeder van Yule (2016). 

 

Deel deze pagina