Over VrouwenWijs

Over VrouwenWijs

Wij zijn onlosmakelijk verbonden met de ritmes van de aarde, de seizoenen en de maan. Een brug slaan tussen de cycli binnen en buiten ons en oude wijsheid implementeren in het moderne leven zijn voor mij de sleutel tot een bezield bestaan. Ik ben een animist; voor mij zijn alle levende wezens met elkaar verbonden in het levensweb. Naast mensen zijn ook boom, zee, rots en uil onze verwanten. Mijn inspiratie is het noord-west Europese spirituele erfgoed met haar lange traditie van animistische en heidense georienteerde spiritualiteit. Sjamanistisch werk, heggenrijden, werken met dromen, ceremonie en vrouwenwijsheid zijn vervlochten door mijn dagelijks leven en werk. 

Dit is een genezend pad voor mijzelf en iets wat ik graag met anderen samen beleef en deel. In het cyclisch bestaan van mens en natuur ligt voor mij de wijsheid en mysterie van het leven. Mijn aanpak is aards, pragmatisch, praktisch, vrij van dogma en nadrukkelijk niet religieus. Door middel van mijn werk hoop ik ruimte te maken voor het herstellen of versterken van jouw verbinding met je cyclische wilde kern. 

Over mij

Door de jaren heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd rondom kruidengeneeskunde, natuurbeleving, sjamanisme, magisch werk, animisme, overlevings skills, lichaamsbewustzijn, voorouderwerk, oude ambachten en vrouw zijn. Uit deze oersoep in Vrouwenwijs ontstaan. Naast mijn werk bij Vrouwenwijs geef ik les aan kinderen bij een buitencentrum in (pre)historische ambachten en natuurbewustwording. 

Wijze mensen die mij inspireren zijn onder andere Gemma Gary, Nikiah Seeds (Ancestral pathways), Robin Wall Kimmerer, Daan van Kampenhout, Daniel Foor (Ancestral Medicine), Sarah Anne Lawles (Banefolk), Paul Kingsnorth & Joanna Macy.

Ik woon en werk in Haren (Groningen) en ben moeder van Yule (2016). 

 

Deel deze pagina