Midzomer kruidenwis

Geplaatst op: 17-06-2013
Schrijver: Bolleboos

Gebaseerd op 1 beoordeling

Het is al bijna weer zo ver, op 21 juni in het midzomer. Ookal zou je dat na een lange winter en koude lente misschien nog niet zo ervaren! Tijdens midzomer staat de zon op haar hoogste punt en is het dus de langste dag en kortste nacht van het jaar. Na dit hoogte punt word het weer donkerder.

Midzomer is een moment van tevreden toekijken naar alles wat in bloei staat in je leven. Het is een tijd van beweging, dans en het vieren van je zegeningen. De natuur is in haar volle wasdom, wat staat er in jouw leven nu in volle kracht? Waar ben je dankbaar voor?

Midzomer kruidenwis

Het maken van een kruidenwis is een oud gebruik. Rond midzomer maak je van kruiden (of bloemen) uit je omgeving een klein boeketje wat je tot aan de volgende Midzomer op een bijzondere plek in huis ophangt. Symbolisch is de zonnekracht opgeslagen in de planten en blijft ook in de donkere dagen bij je en zijn huis en haard beschermd tegen onheil. Tijdens midzomer kan je zowel een nieuwe maken als de oude verbranden in een vreugde vuur. Vanavond gaat mijn oude het vuur in.

Ik wens iedereen een hele mooie Midzomer! Voel je ook de rijkdom en overvloed van het leven? Wat staat er bij jou in volle bloei? Wat heeft de zon je te vertellen? Vier de kracht van de zon met een zonnegroet of dans! Heb een mooie langste dag

 

Bewerkt door VrouwenWijs op 17-06-2020 10:40

Deel deze pagina
Reageer