Herfst oogst

Geplaatst op: 22-09-2019
Schrijver: VrouwenWijs

Na het hoogtepunt van de zomer zijn we aangekomen op de plek van balans; dag en nacht zijn even lang. Na de herfstequinox begint de donkere helft van het jaar totdat we weer bij de lente-equinox aangekomen zijn. Deze tijd van het jaar vind ik altijd heerlijk. De uitademing is weer begonnen, het mag allemaal wat rustiger en meer focus op introspectie. 

De herfstequinox is de tijd om te oogsten. Welke vruchten van je harde werken kan je nu plukken? Wat heb je in overvloed en waar ben je dankbaar voor? Kan je het delen met anderen? Als we het hebben over onze oogst dan denken we vaak aan plezierige dingen; een grote mand vol moois. De oogst symboliek kent ook een andere kant en voor de balans kan het fijn zijn om die mee te nemen. Soms mislukt een oogst. Dan heb je je ergens hard voor ingezet en is het niets geworden, of in ieder geval niet dat wat je hoopte. Ook kan er iets in je leven zijn dat 'over tijd' is. Als je het niet gaat oogsten dan gaat 't misschien wel rotten. Dus naast de klassieke vraag: wat WIL je oogsten? kan je jezelf ook afvragen: wat MOET ik oogsten?

Mijn oogst is rijk en rauw, overvloedig en overweldigend. Ik ben dankbaar voor alles en iedereen die daaraan heeft bijgedragen dit jaar. Tijd om de balans op te maken en te genieten van alles wat er is. Fijne herfstequinox!

Bewerkt door VrouwenWijs op 26-11-2019 12:19

Deel deze pagina
Reageer