Nieuw: Pad van de Heggenrijder - jaarcursus

Geplaatst op: 30-10-2019
Schrijver: VrouwenWijs

Lang heeft dit project in de magische ketel zitten pruttelen maar daar is ie dan: het pad van de heggenrijder! Een geheel nieuwe cursus van 7 zaterdagen in 2020. 

Pad van de heggenrijder (m/v)

 

Tijdens deze jaarcursus van zeven zaterdagen verdiepen we ons in de ambacht van het werken aan een symbiotische relatie met de andere wereld. Een heggenrijder is in staat de grens van de fysieke wereld over te steken en zodoende te werken met gidsen, krachtdieren, voorouders, land- en plantgeesten in de niet-fysieke wereld. Dit pad is geworteld in de oude Europese heidense tradities en heeft invloeden van sjamanisme, traditionele hekserij en volksmagie en is animistisch van aard. We werken met de drie pijlers magie, genezing en zienerschap.

 

De nadruk ligt op onderzoeken waar jouw kracht ligt en welke werkvormen er bij jou passen. We doen praktisch en experimenteel magisch werk waarbij de aanpak pragmatisch, nuchter en aards is. Je krijgt geen kant en klare methode maar samen onderzoeken we wat jou kan bekrachtigen op jouw pad.

 

Werkvormen en thema’s die aan bod komen zijn onder andere werken met krachtdieren & shapeshifting, plant communicatie, ritueel en magisch textiel werk, verbinden met krachtplekken en natuurwezens, orakelen en ver zien, magische planten & heksen planten, trancewerk, dromenwerk, werken met doden en voorouders.
 

 

  • Get your hands dirty jaarcursus voor wilde wijze mannen en vrouwen
  • Werken aan een symbiotische relatie met de andere wereld
  • Magie, genezing & zienerschap
  • Praktisch animisme geworteld in de Europese traditie
  • Sjamanisme, traditionele hekserij & volksmagie
  • Aards, hedendaags, praktisch & pragmatisch

 

Dag 1: Werken tussen de werelden: andere realiteiten, heggenrijden & plant-communicatie
Dag 2: Werken met dieren: krachtdieren, shapeshiften & dierlijke krachtvoorwerpen
Dag 3: Werken met zienerschap: ver zien, dromen & orakels
Dag 4: Werken met het erfgoed van de heks: werktuigen, vliegen & magisch textiel werk
Dag 5: Werken met het land: krachtplekken, lokale geesten & je innerlijke heiligdom
Dag 6: Werken met de doden: benedenwereld, voorouders & dodenrijk
Dag 7: Werken met ritueel & ceremonie: afsluitceremonie

 

Praktisch

 

Waar & wanneer: 7 zaterdagen van 10:00-16:30 in de Biotoop in Haren. De cursus wordt gegeven in de Biotoop in Haren, Groningen. We werken zowel binnen als buiten in de weelderige tuinen.
Data: 15 februari, 28 maart, 16 mei, 4 juli, 19 september, 24 oktober, 12 december.

 

Meenemen: blinddoek, notitieboekje, lunch, kleding waar je fijn in kunt bewegen + buitenkleding. Thee en gezonde snacks zijn aanwezig.

 

Pijs: €595,- (€525,- voor minima en studenten) plus inschrijfgeld van €25,-. Je mag de cursus ook betalen in twee, vier, zes of tien delen.

 

Aanmelden

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar samiye.vanrossum@gmail.com, na bevestiging van je inschrijving kan je het inschrijfgeld betalen om je inschrijving definitief te maken en je plek te reserveren. Betalen van het inschrijfgeld kan via de webshop: https://www.vrouwenwijs.nl/product/id/235
 

Bewerkt door VrouwenWijs op 26-11-2019 12:18

Deel deze pagina
Reageer