Grote cyclus postkaarten

Geplaatst op: 26-11-2019
Schrijver: VrouwenWijs

Over de grote cyclus:
We zijn continu in beweging door de cycli die zich binnen en buiten ons afspelen. De processen van opbouw (het oost gedeelte), volle groei (zuid), afbraak (west) en rust of dood (noord) zijn vervlochten door ons leven.

In de tekening van De Grote Cyclus zie je hoe alles samenhangt. In het centrum bevinden zich de windrichtingen en van daaruit breidt de cirkel zich uit in verschillende ringen. De oost energie van nieuw begin en geboorte heeft dezelfde kwaliteit als de lente en is verbonden met de opbouwende kracht van de wassende maan. In jouw eigen lichaam maak je dit proces door tijdens de fase van de pre-ovulatie en in een heel mensen leven komt het overeen met de begin fase van je leven. Al deze 'wielen' kennen dezelfde energie maar bewegen los van elkaar door de tijd en je lichaam. Zo zijn we eeuwig verwoven met de stroom van het leven.

Het bewust beleven van deze cycli kan je helpen om meer verbinding te ervaren in je leven. Zowel met jezelf, jouw lichaam en geest, als met de natuur, het land waar je op woont en de mensen om je heen.


Een postkaart variant van de Grote Cyclus poster is verkrijgbaar in de webshop. Een setje van 5 kost 7,50. 

Afmeting: A6 (105 bij 148 mm), full colour voorkant, z/w achterkant. 

Tekening door Thomas Biesmeijer / Bolleboos.

Bewerkt door VrouwenWijs op 26-11-2019 12:10

Deel deze pagina
Reageer