Lente equinox nieuwsbrief

Geplaatst op: 21-03-2020
Schrijver: VrouwenWijs

Fijne lente equinox! De lentezon schijnt warm en hoopvol op ons neer en tegelijkertijd gaan we door onzekere tijden. De impact van het corona virus is voor iedereen voelbaar. 

Het virus brengt naar mijn idee de uitnodiging om meer aandacht te geven aan je binnenwereld, om uit de haast te stappen en te onderzoeken wat echt belangrijk is in je leven. Voel je ook de rust die ineens heerst? Komt het door de lente of door de stilte dat de vogels meer lijken te zingen? Moeder aarde slaakt een diepe zucht.
 
De uitdaging is denk ik dat we verbonden blijven, met elkaar en de aarde. Mensen kunnen vreemde sprongen maken in onzekere tijden. De oproep om fysiek niet te dicht bij anderen te zijn is nodig maar vergroot ook de trend van de afgelopen jaren. Namelijk dat mensen meer en meer 'verbinden' via online, digitaal en anoniem in plaats van fysiek, sensorisch en aards. Des te belangrijker denk ik dat we onderzoeken hoe we in deze tijden toch goed geaard en in verbinding met elkaar kunnen blijven.

Wat betekent dit voor Vrouwenwijs?

Vorige week heb ik cursisten gemaild dat de cursussen voorlopig niet doorgaan en waar mogelijk worden doorgeschoven. Ik stel me erop in dat de situatie langer kan gaan duren dan 6 April. 

Ik vond het een lastige overweging maar aanstaande maandag ga ik voor het eerst het experiment aan om een cursus avond via Zoom (online video conferentie) te geven. Uiteindelijk weegt voor mij het in contact en in verbinding zijn zwaarder op dan de weerstand tegen digitale vormen van samenzijn. Wie weet word de nood een deugd ;) 

De Maantijd workshop voor vrouwen op 30 Maart zal ook online plaatsvinden, dit betekend dat deze ook toegankelijk zal zijn voor mensen voor wie het normaal gesproken niet haalbaar is om naar de cursuslocatie af te reizen. Je kan de cursus volgen voor de gereduceerde prijs van €35,- vanuit je eigen huis, de bijbehorende reader krijg je per post. 

Wil je mee doen? Stuur een mail naar samiye.vanrossum@gmail.com. Na aanmelding kan je je ticket kopen via de webshop.

Lente equinox 

Uit het Cyclisch leven boekje (verkrijgbaar via de webshop)

Dag en nacht zijn nu even lang en daarmee is de lente equinox de overgang naar de lichtere helft van het jaar. De geboorte van de zon en de lente wakkeren het nieuwe levensvuur aan. Met de komst van nieuw fragiel leven is het tijd om de eerste zaden te zegenen en zaaien. Zaden van psychische en fysieke dromen, verlangens en hoop kan je nu zaaien en laten ontkiemen. Misschien moeten er eerst nog dingen opgeruimd of schoongemaakt worden voordat je aan het nieuwe kan beginnen.

Thema’s: kiemkracht, nieuw begin, geboorte, reinigen, ontwaken, prille groei, opbouw, frisse nieuwe plannen.

Activiteit: nieuwe zaadjes planten, lenteschoonmaak: lichaam reinigen en huis opruimen, actie ondernemen om je nieuwe intentie(s) te ondersteunen, nieuwe plannen maken en verwezenlijken.

Reflectie:

  •  Wat is mijn winterafval?
  •  Wat ontwaakt er in mij?
  •  Wat wil ik reinigen/opruimen?
  •  Welke zaden van verlangens, dromen, hoop ontkiemen er? Wat wil er geboren worden?
  •  Welke beweging wil ik in gang zetten? Welke nieuwe plannen borrelen er in mij?
  •  Hoe kan ik mijn omgeving/leven/lichaam schoon en zuiver houden?

Bewerkt door VrouwenWijs op 22-03-2020 17:08

Deel deze pagina
Reageer