Midzomer

Geplaatst op: 17-06-2020
Schrijver: VrouwenWijs

Het is al bijna weer zo ver, op 21 juni in het midzomer. Tijdens midzomer staat de zon op haar hoogste punt en is het dus de langste dag en kortste nacht van het jaar. Na dit hoogte punt word het weer donkerder.

Midzomer is een moment van tevreden toekijken naar alles wat in bloei staat in je leven. Het is een tijd van beweging, dans en het vieren van je zegeningen. De natuur is in haar volle wasdom, wat staat er in jouw leven nu in volle kracht? Waar ben je dankbaar voor? Voel je ook de rijkdom en overvloed van het leven? Wat staat er bij jou in volle bloei? Wat heeft de zon je te vertellen?

Ik wens iedereen een hele mooie Midzomer! Vier de kracht van de zon met een zonnegroet of dans! Heb een mooie langste dag.

Midzomer – uit het Cyclisch leven boekje

Thema’s: balans, hoogtepunt, plezier, expressie, expansie, vervulling, realisatie, actie, vruchtbaarheid, vereniging, liefde, naar buiten gericht, uitdragen, passie.

Midzomer is de dag dat de zon op zijn hoogst staat en dit is daarmee de langste dag van het jaar. Het is een feest ter ere van de rijkdom van de aarde, een tijd om zegeningen te ontvangen en te zenden. Aanbidding van de zon en je innerlijk vuur laten stralen staan centraal. Het is een keerpunt tussen de wassende krachten en afnemende krachten, een moment van balans. In de natuur zie je een en al overvloed en weelde. Zaadjes van projecten die je in de lente zaaide kan je nu met stevige wortels laten groeien en ze voeden en verzorgen tot ze bloeien.

  • Waar verlang ik naar? Waar gaat mijn energie naartoe?
  • Waar wil ik (meer) liefde aan geven?  
  • Wat staat er in mijn leven nu in volle bloei? Wat is mijn kracht? Wat wil ik vieren?
  • Hoe kan ik uiting geven aan mijn passie?
  • Waar draag ik zorg voor? Wat wil ik voeden?
  • Hoe kan ik het leven vieren?
  • Welke zegeningen wil ik naar mijzelf, een ander en de wereld zenden?
  • Activiteit: dansen, zingen, vieren, voeden en verzorgen, bewegen, blijf op tot het weer licht wordt, zonsopkomst ceremonie.

Midzomer traditie – kruidenwis

Het maken van een kruidenwis is een oud gebruik. Rond midzomer maak je van kruiden (of bloemen) uit je omgeving een klein boeketje wat je tot aan de volgende Midzomer op een bijzondere plek in huis ophangt. Symbolisch is de zonnekracht opgeslagen in de planten en blijft ook in de donkere dagen bij je en zijn huis en haard beschermd tegen onheil. Tijdens midzomer kan je zowel een nieuwe maken als de oude verbranden in een vreugde vuur.  


“Knowing that you love the earth changes you, activates you to defend and protect and celebrate. But when you feel that the earth loves you in return, that feeling transforms the relationship into a sacred bond.” – Robin Wall Kimmerer


Vrouwenwijs Agenda

 

18/08 Yoga vrouwen cirkel herfst cursus– serie van 10 lessen op dinsdag avond

19/09 Pad van de heggenrijders – na een corona stop gaat deze jaarcursus weer verder! Aangepaste data staan in de agenda.

24/09 Basiscursus sjamanistische trancereis – cursus van 5 keer op maandag avond

05/09 Trancereis jaargroep – 5 avonden in 2020 op maandag avond

26/10 Werken met het vrouwlijk donker – verdiepende serie van 6 avonden in de donkere maanden

 

 

Eind Augustus gaat het nieuwe Vrouwenwijs programma van start.. Vanwege de 1,5m maatregelen kunnen er minder mensen in de lesruimte. Tijdig opgeven is aan te raden.


Bewerkt door VrouwenWijs op 17-06-2020 11:57

Deel deze pagina
Reageer