Cyclisch leven cursus - nieuw!

Geplaatst op: 30-08-2020
Schrijver: VrouwenWijs

In deze cursus verdiepen we de beoefening van cyclisch leven. Hoe kan je deze principes in de praktijk brengen en echt integreren in je leven? In twee avonden duiken we dieper in de wijsheid van de natuurlijke cycli. Heb je het Cyclisch leven boekje gelezen of een Maantijd workshop gevolgd? We gaan verder waar deze eindigen. 

De eerst volgende cursus staat op de planning voor maandag 14 en 21 September 2020.

Cyclisch Leven Cursus

Eén van de manieren om meer in verbinding te komen met jezelf is bewust cyclisch leven. Zowel binnen in ons lichaam als buiten ons in de natuurlijke wereld zijn continu verschillende ritmische bewegingen gaande. Denk aan de seizoenen, eb en vloed, de fasen van de maan maar bijvoorbeeld ook de levensfasen die je als mens doorgaat van geboorte tot dood. De kern van cyclisch leven is dat het leven een dynamische balans is waarbij dood, nieuwe groei, bloei en afbraak als eeuwig voort stromende beweging aanwezig zijn.

Aan bod komen de windrichtingen, de levensfasen, de seizoenen, de vier elementen in relatie tot het lichaam van de vrouw, de jaarfeesten, de fasen van de maan en de menstruatiecyclus. Door je meer bewust te worden van de ritmes van de aarde wordt je je meer bewust van je eigen ritmes. Het bewust beleven van deze cycli kan je helpen om meer verbinding te ervaren in je leven; zowel met jezelf, jouw lichaam en geest, als met de natuur, het land waar je op woont en de mensen om je heen.

Praktisch

Cursus van 2 avonden van 3 uur

Locatie: Biotoop in Haren, B vleugel

Datum & tijd: 14 en 21 September 2020 van 18:30-21:30 / 12 en 19 Oktober 2020 van 18:30-21:30

Kosten: E 60,-

Opgave: stuur een mailtje naar samiye.vanrossum at gmail.com. Na bevestiging van je opgave kan je via de webshop de cursus betalen. Vanwege de corona maatregelen is er beperkt plek in de lesruimte. 

Bewerkt door VrouwenWijs op 31-08-2020 13:37

Deel deze pagina
Reageer