Sjamanisme

Sjamanistische trancereis basis cursus | groeps cursus van vijf  bijeenkomsten

Trancereis Jaargroep | tien verdiepende bijeenkomsten in een jaar met een vaste groep

Droom cirkel | vijf bijeenkomsten

Sjamanistische Trancereis Basiscursus

(Voor mannen & vrouwen)

Tijdens de eerste avond gaan we opzoek naar jouw krachtdier, het dier dat jou tijdens je volgende reizen zal vergezellen als gids en beschermer. In de volgende drie avonden verkennen we de beneden-, midden- en boven wereld met zijn inwoners en energieën. De laatste avond kun je zelf een vraag inbrengen over iets in je leven waar je meer inzicht in wilt krijgen en ga je op onderzoek uit. De trance van een sjamanistische trancereis die we hier beoefenen kenmerkt zich door diepe ontspanning en tegelijkertijd een heldere aanwezige geest.

Ook als je al in contact bent met jouw krachtdier kun je meedoen aan de eerste avond. In dit geval zal je reis gaan over hoe je meer in contact kunt komen met je dier en een sterkere band kunt opbouwen.

Voorafgaand aan de trancereis word je gereinigd met rook, doen we een aardingsoefening en maken we een ceremoniële werkruimte door de windrichtingen aan te roepen. We besteden aandacht en het doel en de intentie van je reis. Vervolgens word je door mijn stem en drum – ook wel de hartslag van moeder aarde genoemd – begeleid op reis. Na afloop is er een deelronde waarin je jouw ervaringen kunt delen als je daar behoefte aan hebt. We bespreken hoe je de opgedane ervaringen kunt verwerken en integreren in je leven.

 •  Ontmoeting en werken met je krachtdier, een sterke band opbouwen
 •  Verkennen van de onder-, midden- en bovenwereld
 •  Begeleiding met drum en stem
 •  Veilig leren reizen
 •  Delen met- en leren van de groep
 •  Leren hoe je zelf kunt reizen

 

Praktisch

Kosten: € 150,-
Locatie & data: zie agenda (op aanvraag is ook mogelijk).
Duur: 5 avonden van 3 uur.

Trancereis Jaargroep

(Voor mannen & vrouwen)

Voor iedereen die eerder de basis cursus deed of zelf al ervaring heeft met trancereizen en die dieper in het thema wil duiken. De jaargroep is een vaste groep (de lessen zijn dus niet los te volgen) zodat we een veilige vertrouwde groep kunnen creeeren om dit werk in te doen. Er zal meer ruimte zijn voor reizen met eigen vragen en thema's, experiment en onderzoek. Aan bod komen onder andere: werken met de windrichtingen, terugreizen naar een droom, samen drummen/ratelen, reizen terwijl je beweegt/danst, reizen als groep met een gemeenschappelijke vraag, hedendaags animisme, de wereldboom en voorouderwerk.

Praktisch

Kosten: € 200,-
Locatie & data: zie agenda.
Duur: 10 avonden van 3 uur.

Droom Cirkel

(Voor mannen & vrouwen)

 

Vanuit sjamanistisch oogpunt bevatten dromen betekenisvolle boodschappen. Voorouders, (kracht)dieren, het collectieve veld en andere helpers kunnen je in de nacht door middel van symbolen belangrijke hulpbronnen of inzicht geven in persoonlijke of collectieve processen. Met weinig censuur en met verhalen van onbegrensde mogelijkheden verteld jouw droom iets over de verlangens van je ziel, over datgene dat gedurende de dag vaak verborgen blijft.

 

Tijdens de droom cirkel avonden gaan we samen als groep op zoek naar wat jouw droom jou komt vertellen. Onder begeleiding van de drum reis je eerst terug naar jouw droom om deze vervolgens te delen met de groep. Na een deelronde kiezen we als groep 1 of 2 dromen uit waar we gemeenschappelijk mee aan de slag gaan. Vergeet de welbekende droom woordenboeken die voorbij gaan aan het feit dat dromen en hun taal persoonlijk zijn, we benaderen de droom met respect voor ieder individu. Daarnaast komen er verschillende onderwerpen aan bod zoals technieken hoe je weer/meer in contact kunt komen met je droom en je praktisch met je droom aan de slag kunt gaan.

 

 • De verbinding versterken met de beelden van de ziel
 • Contact met je dromen herstellen of verdiepen
  • De kunst van het dromen onthouden
  • Holistische en persoonlijke benadering
  • De taal van de droomwereld ontdekken
  • Vanuit sjamanistische visie

 

Praktisch

 

Thee is aanwezig, je wordt uitgenodigd om wat lekkers mee te nemen om te delen. Verder kunnen notitie spullen, kleding waar je lekker in kunt zitten/liggen en dikke sokken/sloffen fijn zijn om mee te nemen. Matten, kussens en dekentjes zijn aanwezig. 

 

Cursus van vijf avonden van 3 uur. 

Locatie: Biotoop in Haren. 

Data: zie agenda.

Kosten: E120,-

Aanmelden: samiye.vanrossum@gmail.com 


Deel deze pagina