Maatwerk

Persoonlijke begeleiding | 1 op 1

Ceremonies op maat | vieringen, overgangsrituelen en ceremonies

 

Persoonlijke begeleiding 

 

Mocht je behoefte hebben aan een individueel traject dan kunnen wij samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik doe niets liever dan anderen ondersteunen en begeleiden op hun pad naar een diepere verbinding met hun eigen wijsheid en de ritmes van de aarde. Ik doe niet aan anderen motiveren dat ze krachtig zijn, ik erken dat jij al krachtig bent. Samen kunnen we kijken naar wat je nodig hebt om verder te gaan. 

Tot de mogelijkheden behoren:

 • Een 1 op 1 variant van een bestaande groepscursus
 • Verdieping na aanleiding van een online zelfstudie cursus
 • Trancereizen, soul retrieval en sjamanistisch werk
 • Maantijd consult (menstruatiecyclus coaching)
 • Droom coaching
 • en meer

 

Een sessie kan plaats vinden via de telefoon, videobellen, tijdens een wandeling of bij mij in de cursusruimte in Haren. Een sessie duurt een uur.

 

Maantijd consult

Een Maantijd consult is persoonlijke begeleiding in het holistisch benaderen van je menstruatie cyclus. Evenwichtig omgaan met je cyclus heeft en positief effect op je welzijn ten tijde van je hele cyclus en kan een bron van kracht en wijsheid zijn in je leven. Wil je je cyclus meer als intern kompas ervaren in plaats van er steeds door overvallen te worden? Heb je terugkerend menstruatie ongemak zoals pijn, pms of lange/korte/uitblijvende maandstonden? Misschien ben je juist al een tijd bezig met dit thema en probeer je door middel van charten inzicht in je cyclus te krijgen en wil je daar meer handvaten voor krijgen. Ook kan inzicht hebben in je cyclus helpen bij het verbinden van het licht en donker in je, denk aan emotieschommelingen en hoe je met je maandelijkse pieken en dalen omgaat. 

Een Maantijd consult is WEL:
 • Verdieping in het evenwichtig leren omgaan met jouw persoonlijke cyclus
 • Inzicht krijgen in de relatie tussen jouw cyclus en de andere cycli in je leven
 • Samen onderzoeken hoe je in je dagelijks leven je cyclus als bron van kracht kunt beleven

 

Een Maantijd consult is GEEN:

 • Voorlichting over natuurlijke anticonceptie (zoals de FAM methode)
 • Vervanging van een medisch consult van een arts
 • Vervanging van de Maantijd workshop 

 

Praktisch

Kosten: in overleg.
Locatie & data: Een consult kan plaats vinden in mijn lesruimte in de Biotoop of bij mij thuis in Haren, via Skype of op locatie (bijvoorbeeld tijdens een boswandeling).
Aanmelden en meer informatie: samiye.vanrossum@gmail.com

Ceremonies op maat

Ceremonies en rituelen kunnen een belangrijk moment in een leven markeren en helpen om daar bewust bij stil te staan. Op deze wijze doorleven we de veranderingen van het leven en krijgen ze een eervolle plek. In onze hedendaagse cultuur zijn er niet veel rituelen meer en velen ervaren dat als een gemis. Het kan ondersteunend zijn bij processen van loslaten, rouw en verdriet of juist een bijzondere viering van liefde en geluk.

Overgangsriten kunnen je helpen om bewust van de ene naar de andere levensfase te gaan. Hierbij kan je denken aan geboorte, zwangerschap, adoptie, naamgevings ceremonie bij een baby, de eerste menstruatie, vader of moeder worden, abortus of een ongeboren kind, huwelijk, miskraam of de overgang naar de menopauze. Vaak is er behoefte om afscheid te nemen van het oude zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe. Seizoensvieringen nemen je mee op een bewuste reis door de cyclus van het jaar. Voor onze voorouders liep dit als een rode draad door het leven.

Wil je iets vieren of herdenken? Ik help je graag om een passende ceremonie vorm te geven en te begeleiden bij de uitvoering ervan. Tijdens het vormgeven van het ritueel kijken we samen naar wat jou wensen zijn zodat het ritueel aansluit bij jouw behoefte en op jouw persoonlijke situatie is afgestemd. Enkele voorbeelden waarbij ik je graag ondersteun en begeleid:

 • Menarche | Het vieren van de eerste menstruatie en de overgang van meisje naar vrouw. De maantijd (ongesteld zijn) wordt vaak eerder als een vloek dan een zegen gezien, maar wat is het bijzonder! Je bent nu een jonge vrouw geworden en je draagt alle potentie van het leven in je. Tijd voor taart en verwennerij.
 • Conceptie wens | Zwanger worden is voor veel mensen een bewuste keuze. Maar de eerste stap zetten -vaak is dit stoppen met anticonceptie- kan best spannend zijn. Samen met je partner (of alleen) uit spreken dat jullie een kindje en daarmee een geheel nieuwe levensfase willen verwelkomen kan een prachtige viering van de liefde zijn.
 • Motherblessing | Tijdens een motherblessing (of blessingway) wordt de overgang naar het moederschap gevierd. Niet alleen bij de geboorte van een eerste kind maar ook bij de volgende of bij een adoptie. Een intieme viering met andere vrouwen/moeders die je dierbaar zijn om zo niet alleen de geboorte van het kind maar ook van de moeder te vieren.
 • Postpartum ceremonie | Na 9 maanden een kindje in je buik te hebben gedragen zijn sommige vrouwen opgelucht dat ze weer wat meer bewegings vrijheid hebben en (langzaam) hun oude lichaam weer terug krijgen. Anderen missen het gezellige en bijzondere gevoel van samenzijn. Soms heeft een zwangerschap maar kort geduurd of is deze bewust afgebroken. Tijdens een postpartum ritueel staan we stil bij het einde van de zwangerschap, zij het door de geboorte van een baby of iedere andere vorm van zwangerschapsbeëindiging. Afhankelijk van de situatie is het een ritueel voor dankbaarheid of rouw. Van loslaten en heling.

 

Deel deze pagina